Baklava Yufkasından Sodalı Börek Tarifi

Baklava Yufkasından Börek Baklava Yufkasından Börek Sodalı Börek Tarifi Çıtır Yufka Böreği Çok çıtır bir börek tarifi ile gel...

Baklava Yufkasından Börek

Baklava Yufkasından Börek
Sodalı Börek Tarifi
Çıtır Yufka Böreği

Çok çıtır bir börek tarifi ile geldim ama öncelikle belirtmek istediğim bir nokta var. Aslında soda farklı bir şey ama biz maden suyuna da soda diyoruz:) Hamur işlerinde kullandığımız sade maden suyu oluyor. Buna açıklık getireyim dedim:). Sodanın yani sade maden suyunun kullanıldığı her hamur işi inanılmaz farklı oluyor. Normal hazır yufka ile yaptığım gibi hazır baklava yufkasından da yapıyorum ve harika bir sonuç çıkıyor ortaya. Hazır baklava yufkasından yapınca incecik açılan kol börekleri gibi el açması tadında bir börek oluyor. Normal yufkaya göre daha uğraştırıcı çünkü bildiğiniz üzere baklava yufkası daha ince oluyor ama sonuca değiyor.
Baklava yufkası normal yufkaya göre daha ince ve narin bir yufkadır. O yüzden kullanırken daha nazik davranmamız gerekiyor. Yoksa yufka yırtılıp iç malzeme dışına çıkabiliyor. İç malzeme olarak ne kullanacağınız tamamen size kalmış. İster peynirli, ister patatesli isterseniz ıspanaklı olarak iç hazırlayabilirsiniz. Ben peynirli soğanlı harç hazırladım ve o şekilde vereceğim tarifi.
Baklava yufkasından börek tarifi henüz denemediyseniz bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm. Yada çıtır börek yapmayı bir türlü başaramıyorsanız bu tarif tam size göre diyebilirim. Dediğim gibi sodalı olarak yapılan bütün börekler çıtır oluyor ve diğer börek tariflerini unutturuyor. Misafirleriniz için yada kahvaltılarınız için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Hatta buzdolabında beklemesi gerektiğinden isterseniz geceden yapıp dolaba koyup sabah pişirebilirsiniz veya streç film ile kaplayıp tepsiyi buzluğa kaldırabilirsiniz. Misafiriniz geleceği zaman da çözdürmeden yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz. Öneri ve bilgilerden bahsettikten sonra tarife geçebiliriz artık.
Baklava Yufkasından Börek

Malzemeler 
  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

İçine; 
  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
  • 1 adet yumurta sarısı

Baklava Yufkasından Börek Nasıl Yapılır?
Baklava Yufkasından Börek

Baklava Yufkasından Börek

Baklava Yufkasından Börek

Baklava Yufkasından Börek


  • İç harcı hazırlayalım. Bunun için peyniri ezelim. Soğanı rendeleyelim. Bir kaba ikisini de alıp baharat ekleyip iyice karıştıralım.
  • Başka bir kapta süt, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu karıştıralım.
  • Baklava yufkasından 2 adet üst üste koyalım. Harçtan 1-2 kaşık gezdirip fırça ile yayalım.
  • 1 adet yufka serip yine sıvı karışımdan sürelim. Bu şekilde aralarına sürerek 3 yufka daha koyalım. En üstteki yufkaya sostan sürmeyelim. 
  • Üst üste olan yufkaların uzun kısmına peynirli harçtan koyalım ve rulo olarak saralım.
  • Sardığımız ruloyu birkaç parçaya bölelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yan yana dizelim.
  • Bu şekilde yufkalar bitinceye kadar devam edelim.
  • Kalan sosu kaşıkla üzerine gezdirelim.
  • Buzdolabının alt kısmına kaldıralım ve 2 saat kadar bekletelim.
  • Sosunu çeken böreğin üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.
Baklava Yufkasından Börek

Baklava Yufkasından Börek

Baklava Yufkasından Börek

Baklava Yufkasından Börek
Sodalı Börek Tarifi
Çıtır Yufka Böreği
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 3637178601304854683

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item