Baklava Yufkasından Sodalı Börek Tarifi
Baklava Yufkasından Börek Baklava Yufkasından Börek Sodalı Börek Tarifi Çıtır Yufka Böreği Çok çıtır bir börek tarifi ile gel...
http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/baklava-yufkasndan-sodal-borek-tarifi.html
Baklava Yufkasından Börek |
Baklava Yufkasından Börek
Sodalı Börek Tarifi
Çıtır Yufka Böreği
Çok çıtır bir börek tarifi ile geldim ama öncelikle belirtmek istediğim bir nokta var. Aslında soda farklı bir şey ama biz maden suyuna da soda
diyoruz:) Hamur işlerinde kullandığımız sade maden suyu oluyor. Buna açıklık
getireyim dedim:). Sodanın yani sade maden suyunun kullanıldığı her hamur işi inanılmaz farklı oluyor. Normal
hazır yufka ile yaptığım gibi hazır baklava yufkasından da yapıyorum ve harika
bir sonuç çıkıyor ortaya. Hazır baklava yufkasından yapınca incecik açılan kol
börekleri gibi el açması
tadında bir börek oluyor.
Normal yufkaya göre daha uğraştırıcı çünkü bildiğiniz üzere baklava yufkası
daha ince oluyor ama sonuca değiyor.
Baklava yufkası normal yufkaya göre daha ince ve narin bir
yufkadır. O yüzden kullanırken daha nazik davranmamız gerekiyor. Yoksa yufka
yırtılıp iç malzeme dışına çıkabiliyor. İç malzeme olarak ne kullanacağınız
tamamen size kalmış. İster peynirli, ister patatesli isterseniz ıspanaklı
olarak iç hazırlayabilirsiniz. Ben peynirli soğanlı harç hazırladım ve o
şekilde vereceğim tarifi.
Baklava
yufkasından börek tarifi henüz denemediyseniz bu tarifi mutlaka
denemenizi öneririm. Yada çıtır
börek yapmayı bir türlü
başaramıyorsanız bu tarif tam size göre diyebilirim. Dediğim gibi sodalı olarak
yapılan bütün börekler çıtır oluyor ve diğer börek tariflerini
unutturuyor. Misafirleriniz için yada kahvaltılarınız için kolaylıkla
hazırlayabileceğiniz bir tarif. Hatta buzdolabında beklemesi gerektiğinden
isterseniz geceden yapıp dolaba koyup sabah pişirebilirsiniz veya streç film
ile kaplayıp tepsiyi buzluğa kaldırabilirsiniz. Misafiriniz geleceği zaman da
çözdürmeden yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz. Öneri ve bilgilerden
bahsettikten sonra tarife geçebiliriz artık.
Baklava Yufkasından Börek |
Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sade maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
İçine;
- 2 su bardağı beyaz peynir
- 1 adet soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
Baklava Yufkasından Börek Nasıl Yapılır?
Baklava Yufkasından Börek |
Baklava Yufkasından Börek |
Baklava Yufkasından Börek |
Baklava Yufkasından Börek |
- İç harcı hazırlayalım. Bunun
için peyniri ezelim. Soğanı rendeleyelim. Bir kaba ikisini de alıp baharat
ekleyip iyice karıştıralım.
- Başka bir kapta süt, maden
suyu, sıvı yağ ve tuzu karıştıralım.
- Baklava yufkasından 2 adet üst
üste koyalım. Harçtan 1-2 kaşık gezdirip fırça ile yayalım.
- 1 adet yufka serip yine sıvı
karışımdan sürelim. Bu şekilde aralarına sürerek 3 yufka daha koyalım. En
üstteki yufkaya sostan sürmeyelim.
- Üst üste olan yufkaların uzun
kısmına peynirli harçtan koyalım ve rulo olarak saralım.
- Sardığımız ruloyu birkaç
parçaya bölelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yan yana dizelim.
- Bu şekilde yufkalar bitinceye
kadar devam edelim.
- Kalan sosu kaşıkla üzerine
gezdirelim.
- Buzdolabının alt kısmına
kaldıralım ve 2 saat kadar bekletelim.
- Sosunu çeken böreğin üzerine
yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun.
Baklava Yufkasından Börek |
Baklava Yufkasından Börek |
Baklava Yufkasından Börek |
Baklava Yufkasından Börek
Sodalı Börek Tarifi
Çıtır Yufka Böreği
hobbyolog-tariflerim