Pastane Usulü Kurabiye
Pastane Kurabiyesi Pastane Usulü Kurabiye Pastane Kurabiyesi Çikolatalı Un Kurabiyesi Kurabiye Tarifleri Pastaneden aldığım...
http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/pastane-usulu-kurabiye.html
Pastane Kurabiyesi |
Pastane Usulü Kurabiye
Pastane Kurabiyesi
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Kurabiye Tarifleri
Pastaneden aldığımız
kurabiyeler hep daha farklı gizemli gelir çoğumuza. Aynı lezzeti normal
kurabiye tariflerinde yakalayamayız. Çünkü pastane kurabiyelerinin püf noktaları
vardır. Şimdi vereceğim tarif gibi. Bu tarifte yumurtaları şeker ile
pandispanya yapıyor gibi mikserle çok iyi çırpmak lazım. Bu aşamayı başarıyla gerçekleştirince
margarinsiz nefis ağızda dağılan bir kurabiye çıkıyor ortaya.
Pastane kurabiyeleri dediğim gibi ağızda
dağılan aroması ve kıvamı müthiş kurabiyelerdir. Peki o zaman evde neden
yapmıyoruz? Dışarda gözümüzle yapılırken gözümüzle görmediğimiz kurabiyeleri
tüketmektense aynı tatta ev yapımı kurabiyeleri tüketmek daha yerinde ve
sağlıklı olur sanıyorum.
Pastane Kurabiyesini normalde sade olarak
yapıyordum fakat bu sefer limon kabuğu kullandım. Siz isterseniz portakal
kabuğu da kullanabilirsiniz yada ikisini de kullanmayıp sade yapabilirsiniz.
Yapımında dikkat edilmesi gereken nokta yukarda belittiğim gibi yumurtaların oda
sıcaklığında olması ve şekerle birlikte çok iyi çırpılmasıdır. Eğer çırpmadan
yoğurursanız sert ve pastane
usulü kurabiye ile alakasız
bir sonuç elde etmiş olursunuz.
Şeklinden at nalını andırdığı için at nalı kurabiye de denilebilir aslında. Şekil tamamen size kalmış ister böyle şekil verebilirsiniz, isterseniz yuvarlayabilirsiniz. Şekilden çok tadı önemli yani:)
Pastane Kurabiyesi |
Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı yada
ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4.5-5 su bardağı un
- yarım limon kabuğunun rendesi
Çikolata sosu için;
- 1 paket bitter çikolata(80
gram)
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Pastane Kurabiyesi |
Pastane Kurabiyesi |
- Pastane usulü kurabiye yapmak
için; oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri derin bir çırpma kabına
alalım. Mikserin en yüksek devrinde yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpalım.
- Sıvı yağı ekleyelim.
- Unu, kabartma tozunu ve
vanilyayı elekten eleyerek kaba aktaralım.
- Limon kabuğu rendesini de ilave
edip pürüzsüz kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alalım ve önce silindir haline getirip daha sonra iki ucunu
birleştirerek tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece
fırında beyaz kalacak şekilde 8-9 dakika pişirelim. Fırından çıktığında
biraz yumuşak olabilir ama soğudukça kıvamını alacak. O yüzden pişmemiş
diye tekrar fırına yollamayın :)
- Kurabiyeleri soğumaya
bırakalım.
- Çikolata sosu için küçük bir
tencerede su kaynatalım. Cezveye aldığımız çikolata, süt ve margarini
benmari usulü eritelim
- Soğuyan kurabiyelerin ucunu
çikolataya batıralım ve donmaya bırakalım.
- İsterseniz çikolatadan sonra
fındık kırığına da batırabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Pastane Kurabiyesi |
Pastane Kurabiyesi |
Pastane Usulü Kurabiye
Pastane Kurabiyesi
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Kurabiye Tarifleri
hobbyolog-tariflerim