Pastane Usulü Kurabiye

Pastane Kurabiyesi Pastane Usulü Kurabiye Pastane Kurabiyesi Çikolatalı Un Kurabiyesi Kurabiye Tarifleri Pastaneden aldığım...

Pastane Kurabiyesi

Pastane Usulü Kurabiye
Pastane Kurabiyesi
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Kurabiye Tarifleri

Pastaneden aldığımız kurabiyeler hep daha farklı gizemli gelir çoğumuza. Aynı lezzeti normal kurabiye tariflerinde yakalayamayız. Çünkü pastane kurabiyelerinin püf noktaları vardır. Şimdi vereceğim tarif gibi. Bu tarifte yumurtaları şeker ile pandispanya yapıyor gibi mikserle çok iyi çırpmak lazım.  Bu aşamayı başarıyla gerçekleştirince margarinsiz nefis ağızda dağılan bir kurabiye çıkıyor ortaya.
Pastane kurabiyeleri dediğim gibi ağızda dağılan aroması ve kıvamı müthiş kurabiyelerdir. Peki o zaman evde neden yapmıyoruz? Dışarda gözümüzle yapılırken gözümüzle görmediğimiz kurabiyeleri tüketmektense aynı tatta ev yapımı kurabiyeleri tüketmek daha yerinde ve sağlıklı olur sanıyorum.
Pastane Kurabiyesini normalde sade olarak yapıyordum fakat bu sefer limon kabuğu kullandım. Siz isterseniz portakal kabuğu da kullanabilirsiniz yada ikisini de kullanmayıp sade yapabilirsiniz. Yapımında dikkat edilmesi gereken nokta yukarda belittiğim gibi yumurtaların oda sıcaklığında olması ve şekerle birlikte çok iyi çırpılmasıdır. Eğer çırpmadan yoğurursanız sert ve pastane usulü kurabiye ile alakasız bir sonuç elde etmiş olursunuz.
Şeklinden at nalını andırdığı için at nalı kurabiye de denilebilir aslında. Şekil tamamen size kalmış ister böyle şekil verebilirsiniz, isterseniz yuvarlayabilirsiniz. Şekilden çok tadı önemli yani:) 
Pastane Kurabiyesi

Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı yada ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4.5-5 su bardağı un
  • yarım limon kabuğunun rendesi


Çikolata sosu için;
 
  • 1 paket bitter çikolata(80 gram)
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı 


Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Pastane Kurabiyesi

Pastane Kurabiyesi

  • Pastane usulü kurabiye yapmak için; oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri derin bir çırpma kabına alalım. Mikserin en yüksek devrinde yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpalım.
  • Sıvı yağı ekleyelim.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten eleyerek kaba aktaralım.
  • Limon kabuğu rendesini de ilave edip pürüzsüz kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve önce silindir haline getirip daha sonra iki ucunu birleştirerek tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz kalacak şekilde 8-9 dakika pişirelim. Fırından çıktığında biraz yumuşak olabilir ama soğudukça kıvamını alacak. O yüzden pişmemiş diye tekrar fırına yollamayın :) 
  • Kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosu için küçük bir tencerede su kaynatalım. Cezveye aldığımız çikolata, süt ve margarini benmari usulü eritelim
  • Soğuyan kurabiyelerin ucunu çikolataya batıralım ve donmaya bırakalım. 
  • İsterseniz çikolatadan sonra fındık kırığına da batırabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Pastane Kurabiyesi

Pastane Kurabiyesi

Pastane Usulü Kurabiye
Pastane Kurabiyesi
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Kurabiye Tarifleri
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

UN KURABİYESİ 9121348788588447414

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item