Tavuklu Krep Bohçası Tarifi
Tavuklu Krep Bohçası Krep Bohçası Tarifi Krep Tarifi Otlu Krep Börek Tarifleri Merhaba. Krep tarifi mi daha önce yayınlamış...
http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/tavuklu-krep-bohcas-tarifi.html
Tavuklu Krep Bohçası |
Krep Bohçası Tarifi
Krep Tarifi
Otlu Krep
Börek Tarifleri
Merhaba. Krep tarifimi daha önce yayınlamıştım.Vereceğim yemek tarifi de krep ile yapılan iç malzemesi zengin ve
farklılaştırlabilen bir tarif. Krep Bohçası olarak isim verdiğim bu yemek, hem ana yemek olarak yapılabilir hem de hanımların
çay saati ve günlerinde ikram edilebilecek nefis bir tarif. Ana yemek olarak
tercih edildiğinde bir çorba yada ayran ve salata ile harika bir öğün
oluşturabilir.
Yapılışı biraz
zahmetli gibi görünse de aslında kolay bir tarif. İç malzemeyi hazırlama, krepi
yapma, beşamel sosu hazırlama olarak 3 aşaması var ama gözünüz korkmasın
gerçekten kolay. Yarım saat içinde fırına göndermeye hazır hale geliyor. Eğer
misafiriniz için hazırlayacaksanız önceden hazırlayıp tepsi üzerini streçleyip
buzdolabına kaldırabilirsiniz. Daha sonra beşamel sosunu ve
kaşarını ekleyip fırına pişmeye gönderebilirsiniz.
Krep Bohçası biraz da böreği andırıyor ama iç malzemesi
daha yoğun ve doyurucu olduğundan dediğim gibi ana yemekte bile tercih
edilebilir. Beşamel sosu
hem içinde hem de üzerinde kullanmak krepin ve iç malzemenin yumuşak kalmasını
sağlıyor. İç malzemede ben tavuk eti kullanıyorum ama kırmızı et de
kullanılabilir. Kulandığım sebzelerden
çıkarabilir yada istediğiniz başka bir sebze ekleyebilirsiniz. Tamamen damak
tadınıza kalmış.
Tavuklu Krep Bohçası |
Tavuklu Krep Bohçası İçin Malzemeler
Krep İçin;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım küçük çay bardağı sıvı
yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu
- Yaklaşık 8-9 yemek kaşığı
un(krep hamuru olacak şekilde ayarlanmalı)
İç Malzemesi İçin;
- 2 parça tavuk göğsü(yaklaşık
350 gram)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Tuz
- Karabiber, pulbiber
Beşamel Sos için;
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
Üzerine;
- Kaşar Peyniri Rendesi
Tavuklu Krep Bohçası Nasıl Yapılır?
Tavuklu Krep Bohçası |
Tavuklu Krep Bohçası |
Tavuklu Krep Bohçası |
Tavuklu Krep Bohçası |
Tavuklu Krep Bohçası |
Tavuklu Krep Bohçası |
Tavuklu Krep Bohçası |
- Öncelikle krepi hazırlayalım.
Bunun için derin bir kaba sütü, yumurtayı, sıvı yağı alalım ve tel çırpıcı
ile iyice çırpalım. Azar azar unu ve tuzu da ekleyelim pürüzsüz olana
kadar iyice karıştıralım. Son olarak ince kıyılmış dereotunu da ekleyelim
ve kaşıkla karıştıralım.
- Teflon tavayı ısıtalım. Krep
hamurundan bir kepçe alalım ve tavaya dökelim. Her iki tarafını da
kızarıncaya kadar pişirelim.
- Pişen krepleri bir kenara
alalım ve iç malzemeyi hazırlayalım.
- Bir tavaya sıvı yağı ve küp
doğradığımız patatesi alalım kızartalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanı
alıp kavuralım.
- Küp doğradığımız tavuk etini de
ekleyelim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavuralım. Suyunu
çektikten sonra küp doğradığımız havucu ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
- Salçayı ilave edelim ve 3-4
dakika kavuralım. Kızaran patatesi, bezelyeyi, tuzu ve baharatları ilave
edip karıştırıp ocaktan alalım.
- Beşamel sosu yapmak için küçük bir
tencereye tereyağı ve unu alalım. Un pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğuk
sütü ve az miktarda tuz ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
- Küçük bir kase üzerine krebi
alalım. İç malzemeden ve beşamel sostan bir kaşık koyup bohça gibi
kapatalım ve gerekirse kürdan ile tutturalım.
- Bütün kreplere aynı işlemi
uygulayalım ve tepsiye dizelim.
- Üzerine kalan beşamel sosu
gezdirelim ve kaşar peyniri rendesi ekleyelim.
- Önceden ısttığımız 180 derece
fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun