Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi

Fırında Bütün Tavuk Tarifi Fırında Kızarmış Tavuk Püf Noktaları Fırında Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pi...

Fırında Bütün Tavuk Tarifi

Fırında Kızarmış Tavuk Püf Noktaları
Fırında Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir

Dükkanların cam vitrinlerinde dönen o nefis görünümlü Tavuk çevirmelerini görmüşsünüzdür muhakkak. Ben nedense o nefis görünen tavukları yiyince hayal kırıklığı yaşamışımdır hep çünkü saatlerce yüksek ısıya maruz kalıp kurumuş oluyorlar. O yüzden tüm lezzeti ve yumuşaklığı gitmiş oluyor.
Peki evde lezzetli, dışı çıtır içi yumuşak bütün tavuğu nasıl pişirebiliriz? Nar gibi kızarmış bütün tavuk yapmak için özel bir düzeneğe ihtiyacımız yok. Pişmesi uzun sürebilir ama hazırlaması 10 dakika bile sürmüyor diyebilirim. Fırın kapağını açınca gördüğünüz manzaranın beklediğinize değdiğini göreceksiniz.
Bütün tavuğu önce haşlayıp fırında kızartmak daha mantıklı ve lezzetli oluyor. Pişirme süresi hem kısalıyor hem de daha yumuşak oluyor içi. Öncesinde öyle uzun süre de haşlamıyoruz zaten düdüklü tencerede 20 dakika haşlamak yeterli. Daha fazla pişirirseniz tavuk dağılabilir. O yüzden süreyi iyi ayarlamak gerekli. Düdüklü tencerelerde pişirme süresi değişebilir. Siz süreyi kendiniz ayarlamalısınız.
Ayrıca tavuğu daha lezzetli yapan üzerine kullanacağımız sosu ve yanındaki sebzeleri. Tabi sebze eklemek zorunda değilsiniz. Tavuğun üzerine hazırladığımız sosa bal eklemek, tavuğun hem daha güzel kızarmasını sağlıyor hem de lezzetini arttırıyor. Denemediyseniz muhakkak bu şekilde denemelisiniz. Tek başına bütün tavuk yanına, pirinç yada bulgur pilavı ve ayranla mükemmel bir öğün oluşturabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Balaban Kebabı Tarifi Burada
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz

Fırında Bütün Tavuk Pişirmek İçin Malzemeler  
  • 1 adet bütün tavuk
  • 3-4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber


Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Kekik


Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?
Fırında Bütün Tavuk Tarifi
  • Öncelikle tavuğu yıkayalım ve düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ve az miktar tuz ekleyip kapağını kapatalım. Yaklaşık 20 dakika kadar haşlayalım.
  • Bir kapta sos malzemelerini karıştıralım. 
  • Haşlanan tavuğu fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Patatesleri ve havuçları doğrayalım. Tavuğun etrafına dizelim.
  • Soğan ve sarımsakları da soyup boşluklara koyalım.
  • Üzerlerine karabiber ve az miktarda tuz serpelim.
  • Hazırladığımız sosu tavuğun her tarafına fırça yardımı ile sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızara kadar pişirelim.
  • Nar gibi kızarmış, parlak, nefis bütün tavuğumuz hazır.
  • Afiyet olsun.


Fırında Kızarmış Tavuk Püf Noktaları
Fırında Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir

hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 8108294243425695563

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item