Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi
Fırında Bütün Tavuk Tarifi Fırında Kızarmış Tavuk Püf Noktaları Fırında Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pi...
http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/frnda-kzarms-butun-tavuk-tarifi.html
Fırında Bütün Tavuk Tarifi |
Fırında Kızarmış Tavuk Püf Noktaları
Fırında Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir
Dükkanların cam vitrinlerinde dönen o nefis görünümlü Tavuk çevirmelerini
görmüşsünüzdür muhakkak. Ben nedense o nefis görünen tavukları yiyince hayal
kırıklığı yaşamışımdır hep çünkü saatlerce yüksek ısıya maruz kalıp kurumuş
oluyorlar. O yüzden tüm lezzeti ve yumuşaklığı gitmiş oluyor.
Peki evde
lezzetli, dışı çıtır içi yumuşak bütün
tavuğu nasıl pişirebiliriz? Nar gibi kızarmış bütün tavuk yapmak için özel
bir düzeneğe ihtiyacımız yok. Pişmesi uzun sürebilir ama hazırlaması 10 dakika
bile sürmüyor diyebilirim. Fırın kapağını açınca gördüğünüz manzaranın
beklediğinize değdiğini göreceksiniz.
Bütün tavuğu önce
haşlayıp fırında kızartmak daha mantıklı ve lezzetli oluyor. Pişirme süresi hem
kısalıyor hem de daha yumuşak oluyor içi. Öncesinde öyle uzun süre de
haşlamıyoruz zaten düdüklü tencerede 20 dakika haşlamak yeterli. Daha fazla
pişirirseniz tavuk dağılabilir. O yüzden süreyi iyi ayarlamak gerekli. Düdüklü
tencerelerde pişirme süresi değişebilir. Siz süreyi kendiniz ayarlamalısınız.
Ayrıca tavuğu daha
lezzetli yapan üzerine kullanacağımız sosu ve yanındaki sebzeleri. Tabi sebze
eklemek zorunda değilsiniz. Tavuğun üzerine hazırladığımız sosa bal eklemek,
tavuğun hem daha güzel kızarmasını sağlıyor hem de lezzetini arttırıyor.
Denemediyseniz muhakkak bu şekilde denemelisiniz. Tek başına bütün tavuk
yanına, pirinç yada bulgur pilavı ve ayranla mükemmel bir öğün
oluşturabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Balaban Kebabı Tarifi Burada
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Fırında Bütün Tavuk Pişirmek İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 3-4 adet patates
- 2 adet havuç
- 4-5 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Pul biber
- Kekik
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?
Fırında Bütün Tavuk Tarifi |
- Öncelikle tavuğu yıkayalım ve
düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ve az miktar tuz
ekleyip kapağını kapatalım. Yaklaşık 20 dakika kadar haşlayalım.
- Bir kapta sos malzemelerini
karıştıralım.
- Haşlanan tavuğu fırın tepsisine
yerleştirelim.
- Patatesleri ve havuçları
doğrayalım. Tavuğun etrafına dizelim.
- Soğan ve sarımsakları da soyup
boşluklara koyalım.
- Üzerlerine karabiber ve az
miktarda tuz serpelim.
- Hazırladığımız sosu tavuğun her
tarafına fırça yardımı ile sürelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece
fırında kızara kadar pişirelim.
- Nar gibi kızarmış, parlak,
nefis bütün tavuğumuz hazır.
- Afiyet olsun.
Fırında Kızarmış Tavuk Püf Noktaları
Fırında Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir
hobbyolog-tariflerim