Türlü Konservesi
Türlü Konservesi Kışlık Konserve Nasıl Yapılır Türlü Konservesi Konserve Yapmanın Püf Noktaları Kış hazırlıkları na devam ede...
http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/turlu-konservesi.html
Türlü Konservesi |
Kışlık Konserve Nasıl Yapılır
Türlü Konservesi
Konserve Yapmanın Püf Noktaları
Kış hazırlıklarına devam edelim. Yazın yapılan konserveler sıcak ortamdan dolayı
bozulup kapakları atabiliyor. Bu yüzden yaz aylarında yaptıysanız konservelerinizi
buzdolabına kaldırın yada serin bir yerde saklayın derim. Eylül ayının ilk
haftaları çok uygun bir vakit.
Biz ev
hanımlarının en çok sevdiği kış hazırlıklarından biri de evde konserve yapmaktır.
Ben bu yıl domates sosu, menemenden çok taze
fasulye konservesi ve türlü gibi konservelerden daha çok yapmayı
tercih ettim. Çünkü bulunduğum yerde öyle büyük şehirlerdeki gibi markette
bulunan her sebzeyi bulamıyoruz. Daha doğrusu kışın sebze bulmak genel olarak
zor oluyor. Zaten yaz sebzesini kışın tercih etmiyoruz. Yazdan kavanozlara
konserve olarak yaz sebzesi yemekleri hazırlayıp saklamak hem kolaylık oluyor
hem de oldukça lezzetli oluyor. Konserveler,
derin dondurucuya atılan sebzelerden daha güzel tat veriyor. O yüzden derin dondurucu için kış hazırlığı pek tercih etmiyorum.
Bugün kışın en
sevdiğim konservelerden biri olan Türlü
Konservesinin tarifini vereceğim. Yalnız yapım aşamalarını çekemedim.
Umarım anlatımını başarabilirim.
Konserve yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Öncelikle en önemli husus konserve kavanoz ve
kapaklarının temiz ve sağlam olması gereklidir.
- Konserve bir gün kapak aşağı bekledikten sonra
kaldırınca, kapak içine göçmüşse konserve tutmuş demektir. Eğer
parmağınızla basınca pıt pıt ses çıkarıyorsa tutmamış demektir.
- Konserveleriniz ister iç malzemeleri kaynattıktan
sonra, kavanozlara koyup tekrar kaynatabilirsiniz. İsterseniz de sıcak
iken koyduktan sonra ters çevirip kapakların tutmasını bekleyebilirsiniz.
Burada önemli olan kapakların iyi tutması ve içine hava geçmemesidir.
Kışlık Patlıcan Salatası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Türlü Konservesi |
Türlü Konservesi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kg taze fasulye
- 1 kg patlıcan
- 4-5 adet patates
- Yarım kg kabak
- Yarım kg yeşil biber
- 2 kg domates
- 1.5 çorba kaşığı tuz
Türlü
Konservesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kavanozları sıcak su ile yıkayıp steril
edelim.
- Kavanoz kapaklarını sıcak suya koyup 10 dakika
kadar kaynatalım.
- Fasulyeyi yıkayalım ayıklayalım ve
doğrayalım.
- Patlıcanları çizgili soyalım ve yemeklik
doğrayalım. Tuzlu suda 20 dakika bekletelim.
- Kabakları da soyalım ve yemeklik doğrayalım.
- Biberleri de yıkayıp doğrayalım.
- Domatesin kabuklarını soyalım ve çok küçük
olmayacak şekilde doğrayalım.
- Fasulyeyi ve yağı büyükçe bir tencereye alalım.
Fasulyenin rengi değişene kadar kapağı kapalı olarak biraz kavuralım.
Patlıcanı da ilave edelim. Biraz karıştırıp diğer malzemeleri ekleyelim.
4-5 dakika kavuralım.
- Domatesi de ilave edelim. Kaynamaya başladıktan
sonra tuzu ekleyip 20 dakika kadar kapağı açık olarak arada karıştırarak
kaynatalım.
- Kavanozlara doldurup hemen kapaklarını sıkıca
kapatalım ve kapak alta gelecek şekilde ters çevirelim.
- Bu şekilde 1 gün bekletelim. Serin bir yerde
muhafaza edelim.
- Afiyet olsun.
Kışlık Konserve Nasıl Yapılır
Türlü Konservesi
Konserve Yapmanın Püf Noktaları
hobbyolog.com-tariflerim