Türlü Konservesi

Türlü Konservesi Kışlık Konserve Nasıl Yapılır Türlü Konservesi Konserve Yapmanın Püf Noktaları Kış hazırlıkları na devam ede...

Türlü Konservesi

Kışlık Konserve Nasıl Yapılır
Türlü Konservesi
Konserve Yapmanın Püf Noktaları

Kış hazırlıklarına devam edelim. Yazın yapılan konserveler sıcak ortamdan dolayı bozulup kapakları atabiliyor. Bu yüzden yaz aylarında yaptıysanız konservelerinizi buzdolabına kaldırın yada serin bir yerde saklayın derim. Eylül ayının ilk haftaları çok uygun bir vakit.
Biz ev hanımlarının en çok sevdiği kış hazırlıklarından biri de evde konserve yapmaktır. Ben bu yıl domates sosu, menemenden çok taze fasulye konservesi ve türlü gibi konservelerden daha çok yapmayı tercih ettim. Çünkü bulunduğum yerde öyle büyük şehirlerdeki gibi markette bulunan her sebzeyi bulamıyoruz. Daha doğrusu kışın sebze bulmak genel olarak zor oluyor. Zaten yaz sebzesini kışın tercih etmiyoruz. Yazdan kavanozlara konserve olarak yaz sebzesi yemekleri hazırlayıp saklamak hem kolaylık oluyor hem de oldukça lezzetli oluyor. Konserveler, derin dondurucuya atılan sebzelerden daha güzel tat veriyor. O yüzden derin dondurucu için kış hazırlığı pek tercih etmiyorum.
Bugün kışın en sevdiğim konservelerden biri olan Türlü Konservesinin tarifini vereceğim. Yalnız yapım aşamalarını çekemedim. Umarım anlatımını başarabilirim.

Konserve yapmanın püf noktaları nelerdir?

  • Öncelikle en önemli husus konserve kavanoz ve kapaklarının temiz ve sağlam olması gereklidir.
  • Konserve bir gün kapak aşağı bekledikten sonra kaldırınca, kapak içine göçmüşse konserve tutmuş demektir. Eğer parmağınızla basınca pıt pıt ses çıkarıyorsa tutmamış demektir. 
  • Konserveleriniz ister iç malzemeleri kaynattıktan sonra, kavanozlara koyup tekrar kaynatabilirsiniz. İsterseniz de sıcak iken koyduktan sonra ters çevirip kapakların tutmasını bekleyebilirsiniz. Burada önemli olan kapakların iyi tutması ve içine hava geçmemesidir.
Kışlık Patlıcan Salatası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Türlü Konservesi

Türlü Konservesi İçin Malzemeler 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kg taze fasulye
  • 1 kg patlıcan
  • 4-5 adet patates
  • Yarım kg kabak
  • Yarım kg yeşil biber
  • 2 kg domates
  • 1.5 çorba kaşığı tuz

Türlü Konservesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kavanozları sıcak su ile yıkayıp steril edelim.
  • Kavanoz kapaklarını sıcak suya koyup 10 dakika kadar kaynatalım.
  • Fasulyeyi yıkayalım ayıklayalım ve doğrayalım. 
  • Patlıcanları çizgili soyalım ve yemeklik doğrayalım. Tuzlu suda 20 dakika bekletelim.
  • Kabakları da soyalım ve yemeklik doğrayalım.
  • Biberleri de yıkayıp doğrayalım.
  • Domatesin kabuklarını soyalım ve çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Fasulyeyi ve yağı büyükçe bir tencereye alalım. Fasulyenin rengi değişene kadar kapağı kapalı olarak biraz kavuralım. Patlıcanı da ilave edelim. Biraz karıştırıp diğer malzemeleri ekleyelim. 4-5 dakika kavuralım. 
  • Domatesi de ilave edelim. Kaynamaya başladıktan sonra tuzu ekleyip 20 dakika kadar kapağı açık olarak arada karıştırarak kaynatalım.
  • Kavanozlara doldurup hemen kapaklarını sıkıca kapatalım ve kapak alta gelecek şekilde ters çevirelim. 
  • Bu şekilde 1 gün bekletelim. Serin bir yerde muhafaza edelim.
  • Afiyet olsun.


Kışlık Konserve Nasıl Yapılır
Türlü Konservesi
Konserve Yapmanın Püf Noktaları
hobbyolog.com-tariflerim

DAHA FAZLASI

TÜRLÜ KONSERVESİ 7917875484252933364

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item