Trileçe Tarifi

Trileçe Nasıl Yapılır Trileçe Nasıl Yapılır Karamelli Trileçe Tarifi Trileçe Nedir Trileçe Tatlısı İçin Malzemeler Pandis...

Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır
Karamelli Trileçe Tarifi
Trileçe Nedir

Trileçe Tatlısı İçin Malzemeler

Pandispanyası İçin;
  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Karamel Sosu için;
  • 1 paket krema
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üçgen Kek Tarifi Burada
Yumurtasız Kek Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz


Trileçe Nasıl Yapılır
Trileçe Nasıl Yapılır?
Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır


  • Önce karameli hazırlayalım. Bunun için şekeri çelik bir tencereye alalım ve kısık ateşte rengi kahveye dönüşüp eriyinceye kadar bekletelim.  Krema ve tereyağını da ilave edelim ve katılaşan şekerin kaynayarak erimesini bekleyelim. Kıvama gelince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Pandispanyası için yumurtanın sarı ve aklarını ayrı kaplara alalım.
  • Beyazına bir fiske tuz ekleyelim ve köpürüp beyazlaşıncaya kadar 5 dakika kadar mikserle çırpalım.
  • Sarılara şekeri ekeleyelim ve yine 5 dakika kadar şeker eriyene kadar çırpalım.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yumurta sarılarına ilave edelim. Mikser kullanmadan bir spatula yada kaşık yardımı ile karıştıralım.
  • Krema haline gelmiş yumurta akını hamura ilave edelim ve yine spatula ile karıştırıp hamura yedirelim. Bu işlemi alttan üstte hareketlerle yapın ki havası sönmesin.
  • Hamuru tepsiye dökelim. Soğuk fırında koyalım ve 175 dereceye ayarlayalım. Yaklaşık 30 dakika kadar fırın kapağını açmadan pişirelim. Verdiğim süre fırından fırına değişebilir.
  • Kek pişerken şerbetini hazırlayalım. Bunun için küçük bir tencereye sütü, toz şekeri ve kremayı alalım. Kaynamayacak şekilde ısıtalım ve ocaktan alalım. Karıştıraarak hem şekerin erimesini hem de soğumasını sağlayalım.
  • Pandispanya fırından çıkınca ilk sıcağını geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim.
  • Üzerine kürdanla delikler açalım ve ılımış olan şerbeti dökelim.
  • Bu şekilde dolapta 1 saat bekletelim. Soğuyunca karameli dökelim ve buzdolabına alalım. 3-4 saat kadar daha bekletelim. İsteğe bağlı krem şanti ile süsleyelim. Dilimleyerek servis edelim.
  • Afiyet olsun
Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır

Trileçe Nasıl Yapılır
Karamelli Trileçe Tarifi
Trileçe Nedir
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TRİLEÇE NEDİR 6751732498909774617

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item