Trileçe Tarifi
Trileçe Nasıl Yapılır Trileçe Nasıl Yapılır Karamelli Trileçe Tarifi Trileçe Nedir Trileçe Tatlısı İçin Malzemeler Pandis...
http://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/trilece-tarifi.html
Trileçe Nasıl Yapılır |
Trileçe Nasıl Yapılır
Karamelli Trileçe Tarifi
Trileçe Nedir
Trileçe Tatlısı İçin Malzemeler
Pandispanyası İçin;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Karamel Sosu için;
- 1 paket krema
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üçgen Kek Tarifi Burada
Yumurtasız Kek Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Trileçe Nasıl Yapılır?
Trileçe Nasıl Yapılır |
Trileçe Nasıl Yapılır |
Trileçe Nasıl Yapılır |
Trileçe Nasıl Yapılır |
Trileçe Nasıl Yapılır |
- Önce karameli hazırlayalım.
Bunun için şekeri çelik bir tencereye alalım ve kısık ateşte rengi kahveye
dönüşüp eriyinceye kadar bekletelim. Krema ve tereyağını da ilave
edelim ve katılaşan şekerin kaynayarak erimesini bekleyelim. Kıvama
gelince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Pandispanyası için yumurtanın
sarı ve aklarını ayrı kaplara alalım.
- Beyazına bir fiske tuz
ekleyelim ve köpürüp beyazlaşıncaya kadar 5 dakika kadar mikserle
çırpalım.
- Sarılara şekeri ekeleyelim ve
yine 5 dakika kadar şeker eriyene kadar çırpalım.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayı
elekten geçirerek yumurta sarılarına ilave edelim. Mikser kullanmadan bir
spatula yada kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Krema haline gelmiş yumurta
akını hamura ilave edelim ve yine spatula ile karıştırıp hamura yedirelim.
Bu işlemi alttan üstte hareketlerle yapın ki havası sönmesin.
- Hamuru tepsiye dökelim. Soğuk
fırında koyalım ve 175 dereceye ayarlayalım. Yaklaşık 30 dakika kadar
fırın kapağını açmadan pişirelim. Verdiğim süre fırından fırına
değişebilir.
- Kek pişerken şerbetini
hazırlayalım. Bunun için küçük bir tencereye sütü, toz şekeri ve kremayı
alalım. Kaynamayacak şekilde ısıtalım ve ocaktan alalım. Karıştıraarak hem
şekerin erimesini hem de soğumasını sağlayalım.
- Pandispanya fırından çıkınca
ilk sıcağını geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim.
- Üzerine kürdanla delikler
açalım ve ılımış olan şerbeti dökelim.
- Bu şekilde dolapta 1 saat
bekletelim. Soğuyunca karameli dökelim ve buzdolabına alalım. 3-4 saat
kadar daha bekletelim. İsteğe bağlı krem şanti ile süsleyelim.
Dilimleyerek servis edelim.
- Afiyet olsun