Etli Nohut Yemeği Tarifi
Nohut Yemeği Nasıl Yapılır Nohut Yemeği Düdüklüde Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır Etli Nohut Yemeği Tarifi Etli Nohut Yemeği Ta...
http://hobbyolog.blogspot.com/2017/02/etli-nohut-yemegi-tarifi.html
Nohut Yemeği Nasıl Yapılır
Nohut Yemeği Düdüklüde
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Nohut Yemeği Tarifi |
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bir gece evvelden
ıslatılmış nohut
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kırmızı et
- 1 adet büyük soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz(miktar
ayarlanabilir)
Karnıyarık Tarifi Burada
Kıymalı Biber Dolması Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Etli Nohut Yemeği Tarifi |
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
- Nohutu bir gece önceden üzerine
su ekleyerek bekletelim.
- Ertesi gün suyunu süzün ve
yıkayalım.
- Düdüklü tencereye sıvı
yağı ve yemeklik doğradığımız kuru soğanı ilave ederek pembeleşinceye
kadar kavuralım.
- Kuşbaşı doğranmış eti ilave
edelim ve suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım.
- Salçayı ekleyelim ve 2-3 dakika
daha kavuralım.
- Nohutu ve tuzu da ilave ederek
üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra
yani fıss sesini duyduktan sonra:) yaklaşık 45 dakika pişirelim.
- Süre sonunda kapağını açmadan
10 dakika bekleyelim düdüğünü kaldıralım havasını çıksın(Ben biraz da
soğuk su altına tutuyorum bu şekilde daha güzel çıkıyor havası). Havası
çıktıktan sonra kapağını açalım.
- Eğer suyu az gelmişse sıcak su
ilave edelim ve kapağını kapatmadan birkaç dakika kaynatalım.
- Yemeğimizi biraz
dinlendirdikten sonra servis edelim.
- Afiyet olsun.