Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi Ekmek Tatlısı Tarifi Kolay Etimek Tatlısı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır Etimek Tatlısı kolay ikramlık tat...

Etimek Tatlısı Tarifi

Ekmek Tatlısı Tarifi
Kolay Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır

Etimek Tatlısı kolay ikramlık tatlı tariflerinden biri bana göre. Etimek diyoruz, markasından dolayı hanımlar arasında böyle denmiş biz de bozmayalım. Aslında Ekmek Tatlısı dediğim gibi genelden bu markadan kullanıldığından adı böyle biliniyor. Etimek kuru ekmek olarak satılıyor paketlerde ve tatlısı son zamanlarda da salatası yapılıyor. Etimek Salatasını da ilerleyen günlerden paylaşacağım.

Çikolatalı Kesme Puding Tarifi Burada
İrmik Helvası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü; 200 ml dir.


  • 10 adet Etimek


Şerbeti İçin;

  • 1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 2 su bardağından 2 parmak az su(350 ml)


Muhallebisi İçin;


  • 4.5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı yada margarin


Üstü için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • İsteğe bağlı ceviz, fındık, fıstık


Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır



Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır


  • Etimek Tatlısı Yapmak İçin; öncelikle şerbeti hazırlayalım. 
  • Tencereye toz şekeri alalım ve kısık ateşte eriterek karamelize edelim. Yani şekeri kahverengileşinceye kadar eriteceğiz.
  • Şeker karamelize olduğunda suyu ilave edelim. Bu aşama şekerde katılaşma olacaktır ama kaynayınca eriyecektir. 
  • Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alalım 10 dakika kadar ilk sıcağının geçmesi için bekleyelim.
  • Etimekleri resimde görüldüğü gibi kare borcama dizelim. Üzerine şerbeti gezdirelim.
  • Etimekler şerbetini çekerken muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
  • Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatalım ve margarini, vanilyayı ekleyelim. Margarin eriyinceye kadar iyice karıştıralım.
  • Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökelim ve yayalım. 
  • Krem şantiyi soğuk süt ile çırpalım ve soğuyan muhallebinin üzerine dökelim.
  • Bu şekilde buz dolabına kaldıralım. 4-5 saat dinlendirelim.
  • Ceviz veya fıstık serpip dilimleyerek servis edelim.
  • Afiyet olsun

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tarifi

Ekmek Tatlısı Tarifi
Kolay Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TATLILAR 2528022215817045901

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item