Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Pastane Usulü Şekerpare Şekerpare Tatlısı , özellikle Ra...

Şekerpare Tarifi

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi
Şekerpare Nasıl Yapılır
Pastane Usulü Şekerpare

Şekerpare Tatlısı, özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda olmazsa olmazsa olmaz tatlılardan biridir. Bazı ev hanımları Baklava yapmak yerine bu tür kolay şerbetli tatlıları bayram için yapmayı daha uygun görür.
Pastane Usulü nefis bir Şekerpare tarifi için tam yerindesiniz. Size öyle bir Şekerpare Tarifi vereceğim ki önceki tariflerinizi unutacaksınız kesinlikle. Denemeye değer basit harika bir şerbetli tatlı bu.
Kolay bir tatlı fakat şerbetini iyi ayarlamak lazım hamur olmaması için. Şerbeti ilk sıcaklığı ile kesinlikle dökmemek gerekli. Yoksa tatlı hamur olabiliyor. Şerbet kaynayıp ilk sıcaklığı geçince ve tatlı soğukken dökünce şerbeti yavaş yavaş emiyor. O zaman tam kıvamında bir tatlı oluyor. Bu sıcaklık dengesini iyi ayarlamak lazım.
Bunun dışında hamuru normal kurabiye hamuru gibi zaten çok kolay. Üzerine ayrıca fındık da konulabilir ama bu sefer tercih etmedim. Pastanelerdeki gibi üzerine yumurta sarısı sürdüm ve çatalla çizdim. Bu görüntü hem poğaçalarda hem de bu gibi şerbetli tatlılarda çok güzel duruyor.

Etimek Tatlısı Tarifi Burada
İrmik Helvası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz

Şekerpare Tarifi


Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 
  • 125 gram margarin yada tereyağı
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3.5 su bardağı)


Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 7-8 damla limon suyu


Şekerpare Nasıl Yapılır?
Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Nasıl Yapılır
  • Önce şerbeti hazırlayalım.
  • Bunun için toz şeker ve suyu bir tencereye alalım ve kaynatalım. Yaklaşık 25 dakika kadar koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynattıktan sonra içine limon suyunu ilave edelim. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Tamamen soğumaya bırakalım. Soğutmak için buzdolabına koyabilirsiniz şerbeti.
  • Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtaları, pudra şekerini, vanilyayı, irmiği alalım ve elimizle biraz karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve azar azar unu da ilave edelim.. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve yassılaştırıp şekil verelim. 
  • Bütün hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine ayırdığımız bir adet yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim.
  • Çatalla üzerine çizik atalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız sıcak şekerparenin üzerine tamamen soğumuş olan şerbeti dökelim.
  • Şerbetini iyice çektikten sonra servise hazırdır.
  • Afiyet olsun
Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi
Şekerpare Nasıl Yapılır
Pastane Usulü Şekerpare
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TATLILAR 7096389460705476376

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item