Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tarifi Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Pastane Usulü Şekerpare Şekerpare Tatlısı , özellikle Ra...
http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/sekerpare-tarifi.html
Şekerpare Tarifi |
Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi
Şekerpare Nasıl Yapılır
Pastane Usulü Şekerpare
Şekerpare Tatlısı, özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda olmazsa olmazsa olmaz
tatlılardan biridir. Bazı ev hanımları Baklava yapmak yerine bu tür kolay
şerbetli tatlıları bayram için yapmayı daha uygun görür.
Pastane Usulü nefis bir Şekerpare tarifi için tam yerindesiniz. Size
öyle bir Şekerpare Tarifi vereceğim ki önceki tariflerinizi
unutacaksınız kesinlikle. Denemeye değer basit harika bir şerbetli tatlı bu.
Kolay bir tatlı
fakat şerbetini iyi ayarlamak lazım hamur olmaması için. Şerbeti ilk sıcaklığı
ile kesinlikle dökmemek gerekli. Yoksa tatlı hamur olabiliyor. Şerbet kaynayıp
ilk sıcaklığı geçince ve tatlı soğukken dökünce şerbeti yavaş yavaş emiyor. O
zaman tam kıvamında bir tatlı oluyor. Bu sıcaklık dengesini iyi ayarlamak
lazım.
Bunun dışında
hamuru normal kurabiye hamuru gibi zaten çok kolay. Üzerine ayrıca fındık da
konulabilir ama bu sefer tercih etmedim. Pastanelerdeki gibi üzerine yumurta
sarısı sürdüm ve çatalla çizdim. Bu görüntü hem poğaçalarda hem de bu gibi
şerbetli tatlılarda çok güzel duruyor.
Etimek Tatlısı Tarifi Burada
İrmik Helvası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Şekerpare Tarifi |
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağı
- 2 adet yumurta(birinin sarısı
üzerine)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3.5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3.5 su
bardağı)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 7-8 damla limon suyu
Şekerpare Nasıl Yapılır?
Şekerpare Nasıl Yapılır |
Şekerpare Nasıl Yapılır |
- Önce şerbeti hazırlayalım.
- Bunun için toz şeker ve suyu
bir tencereye alalım ve kaynatalım. Yaklaşık 25 dakika kadar koyu bir
kıvam alıncaya kadar kaynattıktan sonra içine limon suyunu ilave edelim.
2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Tamamen soğumaya bırakalım.
Soğutmak için buzdolabına koyabilirsiniz şerbeti.
- Hamuru için yoğurma kabına oda
sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtaları, pudra şekerini, vanilyayı,
irmiği alalım ve elimizle biraz karıştıralım.
- Kabartma tozunu ve azar azar
unu da ilave edelim.. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar
yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alalım ve yassılaştırıp şekil verelim.
- Bütün hamura aynı işlemi
uyguladıktan sonra üzerine ayırdığımız bir adet yumurta sarısını fırça
yardımı ile sürelim.
- Çatalla üzerine çizik atalım.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız sıcak
şekerparenin üzerine tamamen soğumuş olan şerbeti dökelim.
- Şerbetini iyice çektikten sonra
servise hazırdır.
- Afiyet olsun