Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kemalpaşa Tarifi Kemalpaşa Tatlısı Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır Şerbetli Tatlılar Şerbetli tatlılar ın en ...
http://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/muhallebili-kemalpasa-tatls-tarifi.html
Muhallebili Kemalpaşa Tarifi |
Kemalpaşa Tatlısı
Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır
Şerbetli Tatlılar
Şerbetli tatlıların en bilinen basit tarifi Kemalpaşa Tatlısıdır. Kemalpaşa
tatlısı çok lezzetli ve kendine has bir yumuşaklığı kokusu olan peynirli bir
tatlıdır. Asıl adı; Mustafa
Kemalpaşa Peynir Tatlısıdır aslında.
Adından da
anlaşılacağı gibi Bursa'nın
Mustafa Kemalpaşa ilçesine has, günlük taze üretilen bir tatlıdır ama raf
ömrü uzunluğu için içindeki peynir oranı azaltılıp marketlerde de satılan bir
tatlı olmuştur. Taze üretilen ile market ürünü arasında lezzet olarak farkı da
vardır. Tabi ki taze olanı daha da lezzetli oluyor.
Büyük kazanlarda
süt, peynire dönüştürülür. Bu kadar zahmetten 1 ton kadar sütten 150 gram kadar
tatlı için peynir çıkıyor. Çıkan bu özel peynire peynir, un, yumurta ve irmik
eklenip yoğurulup pişiriliyor. Ortaya şerbetsiz kemalpaşa tatlısı çıkmış
olduyor.
Eskiden
ramazanda iftar sofralarında
yerdik sadece kemalpaşa tatlısını, tek bildiğimiz şerbetli tatlı buydu
diyebilirim. O küçücük kurabiyeye benzeyen şeyler nasıl öyle şişer diye
düşünürdüm annem yaparken. İtiraf edeyim çok da sevmezdim bu tatlıyı. Üzerine
kaymak koyarsa annem o zaman yerdim sadece.
Şimdilerde Kemalpaşa tatlısı muhallebi ile birleşti oldu bize Muhallebili Kemalpaşa
Tatlısı. Gerçekten muhallebi ile birleşince daha enfes harika
bir tatlı çıktı ortaya. Henüz denememişseniz muhakkak denemenizi öneririm. Hem
lezzet olarak, hem de görsel olarak şahane.
Ben tepsi olarak
büyük kare cam tepsi kullandım. İsterseniz yuvarlak olanı da kullanabilirsiniz.
Kemalpaşaları karamelize ettiğim şekerde pişirdim. Tabi normal şerbete de
atabilirsiniz ama ben karamelli halini tavsiye ederim.
İftarda tatlı
ihtiyacımızı gidermek için harika bir seçim olan Muhallebili Kemal Paşa Tatlısının
tam ölçülü tarifine geçebiliriz o zaman.
Etimek Tatlısı Tarifi Burada
Şekerpare Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir.
- 1 paket Kemalpaşa (yaklaşık
25-26 adet çıkıyor)
- 4 su bardağı toz şeker
- 4.5 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı hindistan
cevizi
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- 1 paket tekli krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi yada kırılmış
ceviz
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır
Muhallebili Kemalpaşa Tarifi |
- Kemalpaşa tatlılarını
hazırlamak için, çelik bir tencereye toz şekeri alalım ve kısık ateşte
rengi kahverengiye dönüşünceye kadar eritelim yani karamelize edelim.
- Üzerine suyu ekleyelim ve
katılaşan şekerin eriyip kaynamasını bekleyelim.
- Kaynayan şerbete Kemalpaşa
tatlılarını atalım. 15-20 dakika kaynatalım ve delikli bir kepçe
yardımıyla tepsiye alalım. Soğuduktan sonra şekildeki gibi yan yana
dizelim.
- Muhallebisi için, tencereye
sütü, unu, nişastayı ve hindistan cevizini alıp koyulaşıncaya kadar
pişirelim. Vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. Ocaktan alarak sıcak
muhallebiyi, tepsiye dizdiğimiz soğuyan Kemalpaşa tatlılarının üzerine
dökelim.
- Oda sıcaklığında biraz
soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım ve biraz soğutalım.
- Krem şantiyi süt ile çırpalım.
İyice soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayalım.
- Hindistan cevizini serpelim.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
- Afiyet olsun