Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemalpaşa Tarifi Kemalpaşa Tatlısı Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır Şerbetli Tatlılar Şerbetli tatlılar ın en ...

Muhallebili Kemalpaşa Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı
Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır
Şerbetli Tatlılar

Şerbetli tatlıların en bilinen basit tarifi Kemalpaşa Tatlısıdır. Kemalpaşa tatlısı çok lezzetli ve kendine has bir yumuşaklığı kokusu olan peynirli bir tatlıdır. Asıl adı; Mustafa Kemalpaşa Peynir Tatlısıdır aslında.
Adından da anlaşılacağı gibi Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesine has, günlük taze üretilen bir tatlıdır ama raf ömrü uzunluğu için içindeki peynir oranı azaltılıp marketlerde de satılan bir tatlı olmuştur. Taze üretilen ile market ürünü arasında lezzet olarak farkı da vardır. Tabi ki taze olanı daha da lezzetli oluyor.
Büyük kazanlarda süt, peynire dönüştürülür. Bu kadar zahmetten 1 ton kadar sütten 150 gram kadar tatlı için peynir çıkıyor. Çıkan bu özel peynire peynir, un, yumurta ve irmik eklenip yoğurulup pişiriliyor. Ortaya şerbetsiz kemalpaşa tatlısı çıkmış olduyor.
Eskiden ramazanda iftar sofralarında yerdik sadece kemalpaşa tatlısını, tek bildiğimiz şerbetli tatlı buydu diyebilirim. O küçücük kurabiyeye benzeyen şeyler nasıl öyle şişer diye düşünürdüm annem yaparken. İtiraf edeyim çok da sevmezdim bu tatlıyı. Üzerine kaymak koyarsa annem o zaman yerdim sadece.
Şimdilerde Kemalpaşa tatlısı muhallebi ile birleşti oldu bize Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı.  Gerçekten muhallebi ile birleşince daha enfes harika bir tatlı çıktı ortaya. Henüz denememişseniz muhakkak denemenizi öneririm. Hem lezzet olarak, hem de görsel olarak şahane.
Ben tepsi olarak büyük kare cam tepsi kullandım. İsterseniz yuvarlak olanı da kullanabilirsiniz. Kemalpaşaları karamelize ettiğim şekerde pişirdim. Tabi normal şerbete de atabilirsiniz ama ben karamelli halini tavsiye ederim.
İftarda tatlı ihtiyacımızı gidermek için harika bir seçim olan Muhallebili Kemal Paşa Tatlısının tam ölçülü tarifine geçebiliriz o zaman.

Etimek Tatlısı Tarifi Burada
Şekerpare Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
 
Muhallebili Kemalpaşa Tarifi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir. 

  • 1 paket Kemalpaşa (yaklaşık 25-26 adet çıkıyor)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su


Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya


Üzerine;

  • 1 paket tekli krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi yada kırılmış ceviz


Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır
 
Muhallebili Kemalpaşa Tarifi

Muhallebili Kemalpaşa Tarifi


  • Kemalpaşa tatlılarını hazırlamak için, çelik bir tencereye toz şekeri alalım ve kısık ateşte rengi kahverengiye dönüşünceye kadar eritelim yani karamelize edelim.
  • Üzerine suyu ekleyelim ve katılaşan şekerin eriyip kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynayan şerbete Kemalpaşa tatlılarını atalım. 15-20 dakika kaynatalım ve delikli bir kepçe yardımıyla tepsiye alalım. Soğuduktan sonra şekildeki gibi yan yana dizelim.
  • Muhallebisi için, tencereye sütü, unu, nişastayı ve hindistan cevizini alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. Ocaktan alarak sıcak muhallebiyi, tepsiye dizdiğimiz soğuyan Kemalpaşa tatlılarının üzerine dökelim. 
  • Oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım ve biraz soğutalım.
  • Krem şantiyi süt ile çırpalım. İyice soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayalım.
  • Hindistan cevizini serpelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
  • Afiyet olsun
Muhallebili Kemalpaşa Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı
Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır
Şerbetli Tatlılar
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TATLILAR 8730109440099095434

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item