Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır El Açması Börek Tarifi Patatesli El Açması Börek Tarifi Çarşaf Böreği Tarif...
http://hobbyolog.blogspot.com/2017/02/carsaf-boregi-nasl-yaplr-carsaf-boregi.html
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır
El Açması Börek Tarifi
Patatesli El Açması Börek Tarifi
Çarşaf Böreği Tarifi
Patatesli Çarşaf Böreği İçin Malzemelerimiz
- 3.5 su bardağı ılık su (700 ml)
- 9 su bardağı un
- Yarım çorba kaşığı tuz
İçine;
- 5-6 adet patates
- 1 adet büyük soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 3 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
Patatesli Sodalı Börek Tarifi Burada
Peynirli Su Böreği Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Patatesli Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır?
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
- Öncelikle içimizi hazırlayalım. Bunun için patateslerin kabuklarını soyup haşlayalım(kabuklarını soyarak haşlamak daha çabuk haşlanmasını sağlıyor)
- Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayalım.
- Patatesleri bir çatal yada ezici ile ezelim ve soğanları, baharatları, tuzu ilave edip karıştıralım.
- Tereyağını eritelim ve soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına unu, tuzu alalım ve azar azar ılık su ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Un az gelirse çok az ekelenip hamur toparlanabilir. Ayrıca yoğurma işlemini kısa tutmak yada pürüzlü bırakmak açılmasını zorlaştırır. Bunu da önemli bir ayrıntı olarak ekleyeyim.
- Yoğurduğumuz hamuru 9 eşit parçaya bölelim.
- Her hamuru servis tabağı kadar hafif un serperek oklava ile açalım.
- Açtığımız hamurlar arasına bolca sıvı yağ (3-4 yemek kaşığı) dökelim ve üst üste dizelim.
- Bu şekilde 25 dakika bekletelim.
- Süre sonunda hamurlardan 1 tanesi bir çarşaf yada tezgah üzerine alalım. Elimizle hafifçe çekerek inceltip büyültelim. Üzerine eritilmiş tereyağı ve hamurlara sürdüğümüz tepsiye akan sıvı yağdan 1 kaşık gezdirelim.
- Patatesli harçtan serpelim ve bir ucundan başlayarak saralım.
- Tüm hamura aynı işlemi uygulayarak tepsiye dolayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
El Açması Börek Tarifi
Patatesli El Açması Börek Tarifi
Çarşaf Böreği Tarifi
hobbyolog-tariflerim